Bake & Shark
(utan haj)
17 december  11–22

I karibien är bake & shark street food som man hittar på öarna mellan nord- och sydamerika. Vår egen version är utan haj men med en marinerad rocka i bröd med vitlökssås, mango- och rödkålssallad, gurka, grönsallad och tomater. Vi har även pop-up bar med en perfekt rum punch från vår slush machine.

Priser: 

The Package (Bake & Shark + Rhum punch) 150

Bake & Shark 125

Käsekrainer
mit Sauerkraut
Lördag 26/11 11–22

Fäviken Magasinet Korvkiosk craze

Käsekrainer med Surkål av jakob Zeller.
Han beskriver själv sin anrättning “Me in a casing;
a bit Austrian, cheesy and with the very best of Italian on top
”. Håller du med? Kom till korvkiosk på Teatern på lördag.

Käsekrainer + ett glas vin 150 kr

Extra topping vit alba tryffel +100 kr

Käsekrainer + surkål och fefferoni sallad 125 kr

1 glas vin från Vin & Naturs pop-up bar 95 kr

A quick stop
in Belgium
Lördag 12/11 11–22

Innan Sofie kom till Fäviken Magasinet gräddade hon street-food-våfflor på New Yorks gator med prominenta gäster som till exempel Mr Newman i Seinfeld’s. Nu ska hon server stockholmarna en perfekt belgare: våfflor, med Undersåkers Charkuteriefabrik-blodkorv, stroop applesauce och en nyhyvlad äppelsallad. Passar som handen i handsken till vår egen Fäviken Saison – the thinking mans lager, brygd av våra vänner på Stockholm Brewing som står för dagen till ära pop-up bar.

A quich stop in Belgium waffle/black pudding 125 SEK

Fäviken Saison by Sthlm Brewing 75 SEK

Våffla +öl  (Våffla med blodkorv + Fäviken Saison) 150 SEK

Perfection
in a box!
Lördag den 29/10 11–22

Ethel Hoon sous-chef på Fäviken Magasinet kommer att göra en perfekt juicy grismacka inspirerad av den japanska gatumaten Katsu-Sando. Friterad gris från Riksgården med bröd från Lindeberg Bageri och Konditori, sallad, sichuan majonnäs och japanska cocktails på flaska i vår pop-up bar.

A Spanish Flamenco lördag 15/10

Oskar Flamenco Samuelsson, sous-chef på Fäviken Magasinet, har gjort en grovmalen korv, kryddad med pimenton de la vera toppad med spansk bönsalsa och tomatkräm a la casa. Inspirationen kommer från all tid spenderad med  spansktalande praktikanter i Jämtska Fäviken. Pop-up bar i samarbete med Wine trade som bjuder på massor av naturligt i glasen.

Scottish surprise Lördag 8/10 kl. 11–22

Den här gången firar vi det skotska köket. Fäviken Magasinets sous chef, Neil Byrne bjuder in till en trerätters meny med det mesta av det bästa från sitt hemlands matkultur. Kom och smaka på en lätt moderniserad och försiktigt streetfoodifierad ytterst delikat skotsk överraskningsmeny.

 

Moose Rueben Lördag 24 September!

 

Peter Pihel, biträdande chefskock och chef för slakten på Fäviken Magasinet firar septembers älgjakt genom att göra utvalda delar av djuret till Pastrami, serverat mellan skivor av rågbröd med ost från Oviken, grov senap och rysk dressing. Kom och ät hos oss på Ringen Lördagen den 24 September kl 11-22!

Party in a bun Lördag 10 September!

 

Fäviken Korvkiosk Craze! Lördagen den 10 September, kl 11-22, kommer Hatim Zubair – till vardags FOH manager på Fäviken Magasinet – till oss på Ringen med en specialkomponerad Chicago Style Hot Dog och jordgubbsdaiquiris i bagaget.